Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır.

Gereç: Yangın baplarında çoğu kez çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın durumunda insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Dolgular ile kapı işsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolay açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Sevdiklerimiz arasında handikap olan bu sistemleri bu bilinçle inceden inceye uyguluyoruz. Firmamız bünyesinde mahir ve bilgili personelimiz sebebiyle sizler bağırsakin meslek kurtacarak ve kalitesi ile senelerce eskimeyecek yangın bapsı sistemleri uygularız.

Maşer beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kavramak karınin tıklayın.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve hizmetı dahil tamamlanmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

İnsanların toplanmış olarak yaneşeliıkları ve bulundukları tüm dokumalarda yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur ve ısı, şule üzere yangın faktörlerinin insanların bulunduğu ortama intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılmalıdır.

Muayyen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sözcük konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk etmek güçlük ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Bu sebeple bina içinde rastgele bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, bina ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Daha detaylı ele alındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran mukannen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları Yangın Çıkış Kapısı umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın saksılangıcından itibaren geçen 3 dakikalık süre ortamında olay yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Gine sadece 6 dakikalık kesik bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla dokumaların kucakindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylece yapılardan çıkış imkânsız evet. En uz almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Dirilik kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir emniyet özelliğidir ve yangın yahut sair ivedili durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını yağdırmak bâtınin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri genellikle çelik veya çıpa kadar malzemelerden örgülmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Performans çerezleri: Bu çerezler, görüşmeçilerin sıklıkla ne sayfaları görüşme ettiği ve internet sayfalarından yanılma mesajları alıp almadığı kabil görüşmeçilerin genel ağ sitesini elbette kullandığı ile alakadar olgun toplar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *